ESP sportfysiotherapie opleiding

Afgelopen week waren weer de eerste en tweede jaars studenten van de opleiding tot ESP-sportfysiotherapeut te gast bij Nexus in Gennep.

Voor de tweede jaars stond de laatste onderwijsweek in het teken van het afsluitende theorie- en praktijkexamen. Hierbij moeten studenten aantonen dat ze de inhoud van het curriculum beheersen enĀ  kunnen toepassen bij casuistiek. Een aantal studenten heeft beide examens gehaald. Zij gaan nu aan de slag om hun verworven competenties bij de verschillende doelgroepen van de sportfysiotherapeut aan te tonen middels de afsluitende portfolio-assessments. Een aantal studenten hebben voor het theorie- dan wel praktijkexamen een onvoldoende gehad. Na gezamenlijke analyse met de studieloopbaanbegeleider zal er worden gekeken hoe en wanneer de hertentamens gepland worden.

De eerste jaars hebben verdieping op trainingsleer, spierfysiologie, EHBO en peesrevalidatie gehad. Actuele ontwikkelingen zoals heavy slow resistance training kwamen aan bod. Een mooi programma dat voldoende diepgang heeft en de voorbereiding is op het tweede studiejaar beginnend in september.

Meer weten over de opleiding? kijk hier: https://www.physioeducation.eu/s/sportfysiotherapie/opleidingen/esp-sportfysiotherapie/

de volgende open avond is op 28 april. Stuur ons een email als je langs wilt komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *