Interview Henk Schaap over de opleiding Bedrijfsvoering Fysiotherapie

Henk Schaap – praktijkmanager ESP in Gennep
Februari 2021

ESP Gezondheid en sportcentrum heeft 22 medewerkers en 4 vestigingen. Henk is praktijkmanager en vormt samen met de 2 eigenaren het managementteam. Henk Schaap heeft op opleiding Bedrijfsvoering van Wittemeer Academy gedaan. Een kort interview.

 


 

Henk, waarom ben je de opleiding bedrijfsvoering Fysiotherapie gaan doen?

(HS) Om als praktijkmanager/eigenaar meer handvatten te krijgen om sturing te geven aan een groeiende praktijk met een enthousiast team, maar een niet meegroeiend management. Daarnaast wilde ik graag antwoord krijgen op de vragen:
• hoe zorg ik ervoor dat ik niet alles zelf moet doen maar juist meer uit handen kan geven?
• hoe krijg ik het team enthousiast en gemotiveerd om mee te gaan met de ontwikkelingen in de praktijk?

En wat heeft het jou opgeleverd?

(HS) Een duidelijk beeld hoe ik zelf om ga met verschillende situaties in en om de praktijk en nog belangrijker, hoe dit op een betere, efficiëntere en vooral leukere manier kan zodat het geen energie kost maar je er energie van krijgt. Daarnaast een duidelijk gestructureerd plan waar je je team in mee kan nemen hoe jullie de komende 2-3 jaar je doelen gaan behalen (het OGSM was daarbij zeer behulpzaam). En dus antwoord op mijn 2 bovengenoemde vragen…

Hoe verliep het opleidingstraject t.a.v. tijdsinvestering, voorbereiding, onderling contact deelnemers en wat vond je van de docenten?

(HS) De opleiding heeft een duidelijke structuur en vooral veel wisselende gastdocenten met hun eigen ervaring en kennis waardoor je getriggerd wordt om zelf anders naar situaties te kijken en nieuwe vaardigheden te leren hoe om te gaan met situaties. Daarnaast werk je in een kleine groep en in een vertrouwde omgeving waardoor alles bespreekbaar is. Na iedere lesdag ga je naar huis vol goede moed en inspiratie en nieuwe ideeën. Waarbij een van de belangrijkste meerwaarden van de opleiding de vertrouwde omgeving is; de docenten en medestudenten, allemaal vanuit hun eigen praktijk en eigen ideeën waar je veel van kan leren.

Aan wie zou je de opleiding gunnen (voor wie denk je dat het het meeste rendement oplevert, naast natuurlijk plezier)?

(HS) Aan iedere praktijkeigenaar/manager die vooruit wil. En vooral zijn energie wil steken in de leuke en gave dingen van het ondernemen en zijn praktijk/team klaar wil maken voor de toekomst. Dit doe je door inzicht te krijgen in de verschillende aspecten en onderdelen (personeel, financieel, innovatie, marketing, leiderschap) van je bedrijf en hoe je daar het beste uit kan halen.

 


 

Wil je meer weten?

Bekijk de opleiding Bedrijfsvoering Fysiotherapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *