Cursus Physical assessment and rehabilitation of the Golf Athlete

Deze cursus brengt u op de hoogte van de specifieke kenmerken van veel voorkomende golfblessures, screening en biomechanica en biedt u praktische vaardigheden voor behandeling van golfblessures.

Je kunt je nog aanmelden

Beschikbaarheid

Toelating:

Bachelor fysiotherapie

Locatie

langeweg 204 Gennep

Accreditatie

  • geen accreditatie

Startdatum

9 oktober 2022

Docenten

Ben Corso

Taal

Engels

Beschikbaarheid

 

Prijs

€ 582

 
 
 
Bel:
+31 24-301 04 85

Print

Inhoud van de cursus Physical assessment and rehabilitation of the Golf Athlete

Beschrijving

Inleiding

Deze cursus brengt u op de hoogte van de specifieke kenmerken van veel voorkomende golfblessures, screening en biomechanica en biedt u praktische vaardigheden voor behandeling van golfblessures.

De cursus zal een presentatie geven over de aetiologie van veel voorkomende golfblessures en deze in verband brengen met:
– de biomechanica van de golfswing,
– praktische fysiotherapeutische diagnostiek en screening testen,
– revalidatiestrategieën om het letsel te beheersen en de prestaties te verbeteren
– praktische biomechanische demonstratie en biofeedbacktraining

Accreditatie

Voor deze cursus wordt accreditatie aangevraagd bij het KNGF en het Keurmerk voor algemeen practicus en manuele therapie.

Prijs

De prijs voor de cursus physical assessment and Rehabilitation of the golf athlete bedraagt € 582,-

Cursusdata

De cursus gaat plaatsvinden op 9 en 10 oktober 2022.

Doelstellingen

Na afloop van deze cursus zullen de deelnemers in staat zijn:
1. Klinische kennis te tonen van veel voorkomende golfblessures en de biomechanica van de golfswing die kunnen bijdragen aan de incidentie ervan.
2. Het uitvoeren van een zorgvuldig diagnostisch proces met accent op klinisch redeneren en patroonherkenning van specifieke golfletsels.
3. Het goed kunnen uitvoeren van specifieke klinische tests voor de fysieke screening van golfers met als doel het verbeteren van differentiaal diagnostiek en het klinisch redeneerproces
4. Het ontwikkelen van verbeterde klinische besluitvorming met betrekking tot de revalidatie van patiënten met golfblessures

Inhoud

Dag 1

Tijd Activiteit
08.30-09.00 Welkom en registratie
09.00-10.30 Inleiding golfblessures, prevalentie, incidentie en achtergrond van golf.
10.30-11.00 Pauze
11.00-12.30 Nomenclatuur, krachten op het lichaam tijdens de golfswing in relatie tot de biomechanica.
12.30-13.30 Lunch
13.30-15.00 Golf screening en revalidatie strategieën.
15.00-15.30 Pauze
15.30-17.00 Skillstraining bij golf blessures – praktisch.

Dag 2

Tijd Activiteit
08.30-09.00 Welkom en koffie
09.00-10.30 Biomechanica van de golfswing.
10.30-11.00 Pauze
11.00-12.30 Biofeedbacktraining voor de golfer met behulp van 3D-analyse.
12.30-13.30 Lunch
13.30-15.00 Veel voorkomende bewegingsbeperkingen in relatie tot de biomechanica en revalidatie.
15.00-15.30 Pauze
15.30-17.00 Revalidatie van de golfer met behulp van 3D-analyse en samenvatting van de cursus.

Docent

Ben photo.jpg

Ben Corso

Directeur, Physio Clinic

Ben Corso is een postdoctoraal opgeleide manueel therapeut die in 1995 afstudeerde aan de Universiteit van Zuid-Australië. Hij ontving 3 prijzen in Australie, waaronder de Dux van het jaar. Daarna werkte hij als fysiotherapeut in zowel de publieke als private sector.

Hij studeerde in 2002 af met een Master in Manuele Fysiotherapie aan de Universiteit van Zuid-Australië, waar hij opnieuw de prijs voor de meest uitmuntende afgestudeerde kreeg uitgereikt.

Hij is lid van de Australian Physiotherapy Association and Sports Medicine in Australia en is al 15 jaar betrokken bij klinisch en academisch onderwijs via de Universiteit van Zuid-Australië. Zijn belangrijkste interessegebieden zijn musculoskeletale, orthopedische en sportfysiotherapie met een specifieke interesse in golf.

Hij heeft een presentatie gegeven op de Australian Physiotherapy Conference over de systematische herziening van schouderrevalidatie en het World Golf Congress over 3D biomechanica en de etiologie van lage rugpijn bij golf. Hij heeft ook verschillende workshops gegeven aan fysiotherapeutische verenigingen in Nederland, Oostenrijk en Italië.

In 2002 richtte hij twee particuliere fysiotherapiepraktijken op in Adelaide, Manipulatieve Fysiotherapie in Noord Adelaide en de SA Golf Injury Clinic in de Grange Golf Club. De praktijken staan nu bekend als ‘The Physio Clinic’ en zijn uitgebreid met locaties in Prospect,Marryatville en Blackwood. Op alle locaties biedt de Physio Clinic een reeks van revalidatiediensten aan met de nadruk op de revalidatie van het bewegingsapparaat en de orthopedische revalidatie. De Physio Clinic werkt ook in een aantal privé-ziekenhuizen in Adelaide samen met enkele van Adelaide’s meest toonaangevende orthopedische chirurgen.

De Physio Clinic heeft de afgelopen 12 maanden een programma uitgevoerd met de naam ‘Standing up for Hips and Knees’, een opleidings- en trainingsprogramma dat in samenwerking met David Butler is ontwikkeld voor mensen met heup- en knie-OA en dat zich richt op de hedendaagse pijnwetenschappelijke educatie op het gebied van OA, lichaamsbeweging en gewichtsbeheersing.

Opmerkingen

  • Toelatingseisen: diploma BSc, studenten fysiotherapie, fitness trainers, personal trainers
  • Cursustaal: Engels
  • Inbegrepen zijn koffie, thee, een door Physio Education verzorgde lunch, cursusmateriaal (map, handout, pen).
  • Groepsgrootte: ca. 15-25

Je kunt je nog aanmelden