Cursussen manuele therapie

 


Bij manuele therapie is het van belang je te blijven ontwikkelen. Denk aan life long learning en evidence-based learning, je bent nooit uitgeleerd! De cursussen manuele therapie met accreditatie van Physio Education zijn uitermate geschikt als je toe bent aan nieuwe kennis en kunde.  Onze cursussen zijn speciaal bedoeld voor gediplomeerde manueel therapeuten die op zoek zijn naar verbreding of juist meer verdieping.

Manuele therapie cursus met accreditatie

In de praktijk moet je als (manueel) therapeut dagelijks beslissen of de beschikbare evidentie en de aanwezige therapeutische richtlijnen van toepassing zijn voor jouw individuele patiënt. Met onderstaand hoogwaardige manuele therapie cursus houdt je je kennis up-to-date en kun je de nodige accreditatiepunten verdienen. De cursussen zijn heel praktisch van aard, je kunt de geleerde vaardigheden direct toepassen in de praktijk.

Naast cursussen manueel therapie bieden we ook de opleiding Maitland Manuele Therapie IMTA waarin je je verdiept in klinische vaardigheden en deze bekijkt vanuit de best beschikbare evidence-based practices van het moment.

Cursus: Maitland Refresher manipulaties

Met Maitland Refresher manipulaties actualiseer je jouw kennis over manipulaties. Tijdens de cursus plaatsen we anatomische achtergrondkennis in de klinische context. Als het gaat om contra-indicaties in het praktische gedeelte ligt de nadruk op specifieke tests voor ligamentaire instabiliteit en cervicale slagader disfunctie. We presenteren en bespreken geselecteerde klinische syndromen die in het bijzonder relevant zijn in de context van de manipulatie. Bij elke manipulatie oefenen we de exacte opstelling. We evalueren het eindgevoel en de pre-manipulatieve rek. Door geregeld van trainingspartner te wisselen oefen je de manipulatieve stuwkracht op veel verschillende wervelkolommen. Voor de cursus Maitland Refresher manipulaties moet je Maitland level 3 hebben afgerond, of een andere opleiding manueel therapie.

 

Geaccrediteerde cursus manuele therapie

Meer informatie over onze manuele therapie cursussen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.