Cursus Algemeen- Masterclass Rotator Cuff Related Shoulder Pain

Deze masterclass brengt u op de hoogte van de belangrijkste aspecten van diagnostiek en revalidatie van rotator cuff gerelateerde schouderklachten,praktische vaardigheden en revalidatie strategieën die nodig zijn om uw klinische praktijk te verbeteren.

Je kunt je nog aanmelden

Beschikbaarheid

Toelating:

Bachelor fysiotherapie

Locatie

langeweg 204 Gennep

Accreditatie

  • geen accreditatie

Startdatum

8 oktober 2022

Docenten

Ben Corso

Taal

Engels

Beschikbaarheid

 

Prijs

€ 292,00

 
 
 
Bel:
+31 24-301 04 85

Print

Inhoud van de cursus Algemeen- Masterclass Rotator Cuff Related Shoulder Pain

Beschrijving

Inleiding

Deze masterclass richt zich op één van de meest voorkomende orthopedische schouderklachten – Rotator Cuff Related Shoulder pain en het fysiotherapeutisch onderzoek dat de behandeling van deze aandoening onderbouwd. De masterclass geeft inzicht in de achtergrond van veel voorkomende RC klachten. Er wordt overzicht gegeven in het nieuwste wetenschappelijk onderzoek dat relevant is voor de fysiotherapeutische behandeling van deze aandoening. Het zal zich vooral richten op conservatieve vs. postoperatieve fysiotherapeutische behandeling van rotator cuff gerelateerde schouderpijn.
Deze masterclass brengt u op de hoogte van de belangrijkste aspecten van diagnostiek en revalidatie van rotator cuff gerelateerde schouderklachten,praktische vaardigheden en revalidatie strategieën die nodig zijn om uw klinische praktijk te verbeteren.

Accreditatie

Voor deze cursus wordt accreditatie aangevraagd bij het KNGF en het Keurmerk voor algemeen practicus, manuele therapie en sportfysiotherapie

Prijs

De prijs voor de masterclass rotatorcuff related schouder pain bedraagt € 292,-

Cursusdata

De cursus gaat plaatsvinden op 8 oktober 2022

Doelstellingen

Na afloop van deze cursus zullen de deelnemers in staat zijn om:
1. Verdieping en verbreding van de klinische kennis op het gebied van diagnostiek en behandeling van RC-gerelateerde schouderklachten die relevant zijn voor de dagelijkse fysiotherapiepraktijk.
2. Het uitvoeren van een zorgvuldig FT onderzoek met als doel adequate patroonherkenning met betrekking tot RC-gerelateerde schouderklachten.
3. Het uitvoeren van specifieke klinische tests met als doel differentiaal diagnostiek te verbeteren en spierdysfuncties te analyseren.
4. Het ontwikkelen van verbeterde praktische vaardigheden op het gebied van Skills bovenste extremiteit, pre- en postoperatief.

Inhoud

Tijd Activiteit
08.30-09.00 Welkom en registratie
09.00-10.30 Inleiding, klinische redenering, achtergrond van veel voorkomende schouderklachten waaronder RC-gerelateerde schouderpijn, prevalentie, risicofactoren, tekenen en symptomen.
10.30-11.00 Pauze
11.00-12.30 Conservatief management en aanverwant onderzoek – theorie en praktijk
12.30-13.30 Lunch
13.30-15.00 Operatietechnieken en fysiotherapie management – theorie en praktijk
15.00-15.30 Pauze
15.30-17.00 Skillstraining bovenste  extremiteit pre- en postoperatief – praktisch

Docent

Ben photo.jpg

Ben Corso

Directeur, Physio Clinic

Ben Corso is een postdoctoraal opgeleide manueel therapeut die in 1995 afstudeerde aan de Universiteit van Zuid-Australië. Hij ontving 3 prijzen in Australie, waaronder de Dux van het jaar. Daarna werkte hij als fysiotherapeut in zowel de publieke als private sector.

Hij studeerde in 2002 af met een Master in Manuele Fysiotherapie aan de Universiteit van Zuid-Australië, waar hij opnieuw de prijs voor de meest uitmuntende afgestudeerde kreeg uitgereikt.

Hij is lid van de Australian Physiotherapy Association and Sports Medicine in Australia en is al 15 jaar betrokken bij klinisch en academisch onderwijs via de Universiteit van Zuid-Australië. Zijn belangrijkste interessegebieden zijn musculoskeletale, orthopedische en sportfysiotherapie met een specifieke interesse in golf.

Hij heeft een presentatie gegeven op de Australian Physiotherapy Conference over de systematische herziening van schouderrevalidatie en het World Golf Congress over 3D biomechanica en de etiologie van lage rugpijn bij golf. Hij heeft ook verschillende workshops gegeven aan fysiotherapeutische verenigingen in Nederland, Oostenrijk en Italië.

In 2002 richtte hij twee particuliere fysiotherapiepraktijken op in Adelaide, Manipulatieve Fysiotherapie in Noord Adelaide en de SA Golf Injury Clinic in de Grange Golf Club. De praktijken staan nu bekend als ‘The Physio Clinic’ en zijn uitgebreid met locaties in Prospect,Marryatville en Blackwood. Op alle locaties biedt de Physio Clinic een reeks van revalidatiediensten aan met de nadruk op de revalidatie van het bewegingsapparaat en de orthopedische revalidatie. De Physio Clinic werkt ook in een aantal privé-ziekenhuizen in Adelaide samen met enkele van Adelaide’s meest toonaangevende orthopedische chirurgen.

De Physio Clinic heeft de afgelopen 12 maanden een programma uitgevoerd met de naam ‘Standing up for Hips and Knees’, een opleidings- en trainingsprogramma dat in samenwerking met David Butler is ontwikkeld voor mensen met heup- en knie-OA en dat zich richt op de hedendaagse pijnwetenschappelijke educatie op het gebied van OA, lichaamsbeweging en gewichtsbeheersing.

Opmerkingen

  • Toelatingseisen: diploma BSc, studenten fysiotherapie
  • Cursustaal: Engels
  • Inbegrepen zijn koffie, thee en een door Physio Education verzorgde lunch, cursusmateriaal (map, handout, pen).
  • Groepsgrootte: ca. 15-25

Je kunt je nog aanmelden