Sportfysiotherapie cursussen

 


Bij fysiotherapie is het van belang je te blijven ontwikkelen. Denk aan life long learning en evidence-based learning, je bent nooit uitgeleerd! De cursussen fysiotherapie met accreditatie van Physio Education zijn uitermate geschikt als je toe bent aan nieuwe kennis en kunde. Voor een nascholing fysiotherapie, fysiotherapie bijscholing of cursus sportfysiotherapie of geaccrediteerde cursus fysiotherapie over klachten aan lage rug, knie, schouder of enkel zit je hier goed. Onze cursussen zijn speciaal bedoeld voor gediplomeerde fysiotherapeuten die op zoek zijn naar verbreding of juist meer verdieping.

Fysiotherapie cursussen met accreditatie

Met hoogwaardige fysiotherapie cursussen kun je de nodige accreditatiepunten verdienen. In onze opleiding fysiotherapie belichten we niet alleen onmisbare aspecten van het fysiotherapeutisch handelen, ook actuele ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en onderzoeksvaardigheden komen aan bod. De cursussen zijn heel praktisch van aard, je kunt de geleerde vaardigheden direct toepassen in de praktijk.

Cursus Lage rug

In het dynamische vakgebied van de fysiotherapie verandert veel, ook op het gebied van wervelkolomproblematiek. Ondanks de sterke toename aan medische en paramedische kennis neemt het aantal mensen met aspecifieke, acute en chronische rugklachten nog steeds toe. Hoe kunnen we het beste fysiotherapeutisch diagnosticeren? Wat betekent lokale en globale stabiliteit en hoe kunnen we dit praktisch omzetten? Zijn paresthesieën in het been klinisch relevant? En last but not least: hoe gaan we om met het symptoom pijn, is het wel een symptoom of is het een pathologie? In de geaccrediteerde cursus Lage rugklachten krijg je antwoord op al deze vragen. Deze cursus is bedoeld voor gediplomeerde fysiotherapeuten.

Cursus: Knie

In het dagelijks leven, maar ook in hobby-, werk- en sportsituaties lopen veel mensen knieletsels op. Denk aan voorste kruisbandlaesies, meniscuslaesies, patellofemoraal pijnsyndroom en peesproblematiek. Hoe verloopt het wondgenezingsproces? Hoe stel je de juiste diagnose en wat kun je wanneer doen tijdens de knierevalidatie? De cursus Knie geeft inzicht in de verschillende ontstaansmechanismen en de diverse letsels in het kniegewricht. Je leert welke testen er zijn voor de beste fysiotherapeutische diagnose en stelt een optimaal revalidatieprogramma samen met respect voor het letsel, het wondgenezingsproces en de persoon. Deze masterclass is bedoeld voor gediplomeerde fysiotherapeuten.

Cursus: Schouder

Circa vijf procent van de bevolking kampt met schouderproblemen. Schouderinstabiliteiten, al dan niet voorkomend met impingement, peesproblemen, rotatorenmanchetrupturen, Bankartlaesies en S.L.A.P. laesies zijn de meest voorkomende problemen. Welke vormen van schouderinstabiliteit en impingement zijn er? Wat is het verschil tussen een tendinose en een tendinitis? Wat is de klinische relevantie van een Bankartlaesie? Hoe kan ik de gezondheidsproblemen optimaal diagnosticeren? En hoe stel ik een revalidatieprogramma samen met respect voor de aangedane structuur, verschillende fasen van wondgenezing en persoonlijke factoren? De geaccrediteerde cursus Schouder geeft gediplomeerde fysiotherapeuten antwoord op al deze vragen.

Cursus: Enkel

Jaarlijks krijgen huisartsen te maken met meer dan 200.000 enkelletsels. Hoeveel patiënten sturen zij door naar het (sport-)fysiotherapeutisch spreekuur? Veel voorkomende verwijsdiagnoses zijn inversietrauma, chronische instabiliteit en achillodynie. Hebben patiënten met de diagnose achillodynie andere kenmerken dan de patiënten met een status na een inversietrauma? Of vertonen ze overlap als het gaat om kenmerken, tekenen en symptomen? Uitsluitdiagnostiek en screening zijn relevante vernieuwingen voor het fysiotherapeutisch onderzoek en de behandeling bij patiënten met klachten in de regio onderbeen-enkel-voet. De geaccrediteerde cursus Enkel gaat dieper in op de screening, medische en paramedische diagnostiek en vooral de vraag hoe je als fysiotherapeut je interventiebeleid kunt vormgeven. De cursus is bedoeld voor gediplomeerde fysiotherapeuten.

Geaccrediteerde cursussen fysiotherapie

Meer informatie over onze geaccrediteerde fysiotherapie cursussen, fysiotherapie nascholing of bijscholing fysiotherapie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken