Webin WEBINAR “TOP DOWN OF BOTTOM UP” – WAAR IN DE KETEN ZIT HET PROBLEEM EN WAAR TE BEGINNEN?

De laatste jaren is er steeds meer bewijs dat proximale factoren de oorzaak zijn van heup-, knie- en voet-/enkelaandoeningen. Inzicht in de diagnostiek en behandeling van deze proximale factoren biedt de clinicus een meer holistische benadering van de behandeling van aandoeningen van de onderste ledematen.

Je kunt je nog aanmelden

Beschikbaarheid

Toelating:

Bachelor fysiotherapie

Locatie

online

Startdatum

11 maart 2023

Docenten

Ben Corso

Taal

Engels

Beschikbaarheid

 

Prijs

€ 63

 
 
 
Bel:
+31 24-301 04 85

Print

Inhoud van de webin WEBINAR “TOP DOWN OF BOTTOM UP” – WAAR IN DE KETEN ZIT HET PROBLEEM EN WAAR TE BEGINNEN?

Beschrijving

Titel Webinar

“TOP DOWN OF BOTTOM UP” – WAAR IN DE KETEN ZIT HET PROBLEEM EN WAAR TE BEGINNEN?

 

Inleiding

De laatste jaren is er steeds meer bewijs dat proximale factoren de oorzaak zijn van heup-, knie- en voet-/enkelaandoeningen. Inzicht in de beoordeling van deze proximale factoren biedt de clinicus een meer holistische benadering van de behandeling van aandoeningen van de onderste ledematen. Deze webinar richt zich op het onderzoek dat ten grondslag ligt aan spierdisbalans rond de heup en het bekken en de implicaties daarvan voor de ontwikkeling van veel voorkomende klinische aandoeningen zoals LBP, SI-gewrichtsdisfunctie, heup- en kniepijn en voet- en enkeldisfunctie.Deze webinar richt zich op de biomechanica van de onderste extremiteit met de nadruk op genderverschillen en hun bijdrage aan veel voorkomende geassocieerde klinische aandoeningen van de onderste ledematen. Deze webinar gaat over spierdisfunctie rond de heup en de knie. Ook veel voorkomende klinische patronen van de heup, knie, voet en enkel komen aan bod. Vervolgens wordt ingegaan op praktische strategieën, waaronder revalidatie bij de behandeling van deze aandoeningen. Deze webinar brengt u op de hoogte van de belangrijkste elementen van beoordeling en beheer van aandoeningen aan de onderste extremiteit en praktische vaardigheden en revalidatiestrategieën die nodig zijn om uw klinische praktijk te verbeteren.

 

Leerdoelen

Na afloop van deze webinar zijn de deelnemers in staat om:

  • Klinische kennis te demonstreren op het gebied van klachten aan de onderste extremiteit die relevant zijn voor de dagelijkse fysiotherapiepraktijk.
  • Een zorgvuldige en gerichte anamnese afnemen om het redeneren en het herkennen van patronen met betrekking tot disfunctie aan de onderste extremiteit te verbeteren.
  • Specifieke klinische tests uitvoeren om klinische aandoeningen van de heup, knie, voet en enkel te evalueren, de differentiële diagnose te vergemakkelijken en klinisch te redeneren.
  • Verbeterde praktische vaardigheden ontwikkelen in het voorschrijven van oefeningen voor aandoeningen aan de onderste extremiteit.

 

Inhoud Theorie

  • Overzicht van evidentie voor de bijdrage van dynamische stabiliteit rond romp, heup en bekken en de invloed op de mechanica en pathologie van de onderste ledematen.
  • Overzicht van de anatomie en biomechanica van de bekken-/heupmusculatuur en hun rol in de stabiliteit en functie van de onderste ledematen.
  • Beoordelingsprocedures voor de diagnose van verminderde laterale bekkenstabiliteit, voorste kniepijn en enkel/voet disfunctie.
  • Overzicht van behandelingsmethoden voor problemen met heupstabiliteit, knie en enkel/voet disfunctie en invloed op de mechanica van de onderste ledematen, inclusief manuele therapie en oefentherapeutische interventies.

Inhoud praktijk

Klinische testen en revalidatie:

  • Beoordeling van de houding
  • Dynamische functionele beoordeling van de onderste ledematen
  • Heup abductor spiertesten
  • Stabiliteitstest heup/bekken – brug
  • Knee against the wall test
  • Voet- en enkelstabiliteit, balans en krachttesten
  • Manuele therapie technieken voor het Patellofemoraal gewricht en de voet/enkel
  • Tapetechnieken voor het patellofemoraal gewricht en de voet/enkel
  • Oefeninterventies heup/bekken, knie, voet en enkel

 

Doelgroep

Fysiotherapeuten, sport- en fitnesstrainers, artsen, arts-assistenten.

 

Docent

Ben Corso.jpg

Ben Corso. Directeur, De Fysiokliniek

Ben Corso is een postdoctoraal opgeleide Manueel Fysiotherapeut die in 1995 afstudeerde aan de Universiteit van Zuid-Australië. Hij kreeg 3 prijzen waaronder de Dux van het jaar. Daarna werkte hij als fysiotherapeut in zowel de publieke als de private sector, inclusief ervaring in het Verenigd Koninkrijk gedurende 7 jaar.

Hij studeerde af met een Masters Degree in manuele fysiotherapie aan de Universiteit van Zuid-Australië in 2002, waar hij opnieuw de prijs kreeg voor de best afgestudeerde fysiotherapeut.

Hij is lid van de Australian Physiotherapy Association en Sports Medicine Australia en is de afgelopen 15 jaar betrokken geweest bij klinisch en academisch onderwijs via de Universiteit van Zuid-Australië. Zijn voornaamste interessegebieden zijn musculoskeletale, orthopedische aandoeningen en sportfysiotherapie met een specifieke belangstelling voor golf. Hij heeft gepresenteerd op de Australian Physiotherapy Conference over de systematiek van schouderrevalidatie en het World Golf Congress over 3D biomechanica en de etiologie van lage rugpijn bij golf.

In 2002 richtte hij twee particuliere fysiotherapiepraktijken op in Adelaide, North Adelaide Manipulative Physiotherapy en de SA Golf Injury Clinic in de Grange Golf Club. De praktijken staan nu bekend als ‘The Physio Clinic’ en zijn uitgebreid met vestigingen in Prospect, Marryatville en Blackwood. Op alle locaties biedt The Physio Clinic een reeks on-site revalidatiediensten met een focus op musculoskeletale en orthopedische revalidatie. De Physio Clinic werkt ook samen met een aantal particuliere ziekenhuizen in Adelaide met een aantal van de meest vooraanstaande orthopedische chirurgen van Adelaide.

In februari 2021 ging The Physio Clinic een partnerschap aan met Healthia Ltd. Ben is nu zowel kliniekpartner van The Physio Clinic praktijken als regionale partner voor de Healthia-groep in de zuidelijke staten en houdt toezicht op 12 praktijken in SA en Victoria.

Taal

De webinar wordt gegeven in het engels

Tijdstip

Het webinar wordt gegeven op 11 Maart van 09.00-11.30 uur

Prijs

De prijs voor de webinar bedraagt €63,-

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via deze link: https://onlinecampus.at/learn/top-down-or-bottom-managing-disorders-lower-limb-0

Drukt u daarna op de balk: registrieren

Je kunt je nog aanmelden