Fysiotherapie opleidingen, cursussen en masterclasses

Wij zijn Physio Education & Science, het post HBO opleidingsinstituut voor de fysiotherapeut. Als fysiotherapeut zijn we continu bezig ons verder te ontwikkelen of te scholen. Physio Education & Science biedt optimale mogelijkheden voor het volgen van interessante opleidingen, cursussen en masterclasses.

Wij bieden nieuwe inzichten binnen een efficiënte en ontspannen leeromgeving. Er wordt les gegeven door gemotiveerde docenten uit de praktijk. Door middel van een gezonde combinatie tussen theorie en praktijk brengen wij de fysiotherapeut, en daarmee de zorg, naar een hoger niveau. Wie bij ons komt studeren krijgt een professionele leeromgeving en een heerlijke lunch.


ESP opleiding voor sportfysiotherapie

Met de ESP sportfysiotherapie opleiding word jij in twee jaar opgeleid tot een specialistische professional op het gebied van de preventie, curatie, revalidatie en re-integratie in de sportgezondheidszorg. Je wordt een specialist in het begeleiden van prestatiegerichte (top-)sporters, recreatieve sporters, mensen met deconditioneringsproblematiek of mensen met een chronische aandoening.

Door de klinische vertaalslag zijn de nieuw verworven kennis en vaardigheden direct toepasbaar op jouw dagelijkse handelen. De kracht van deze opleiding ligt in de optimale balans tussen theorie en praktijk: 50% theorie en 50% praktijk. De opleiding bestaat inmiddels 20 jaar en vindt plaats in Zwitserland, Oostenrijk en Nederland.

Meer informatie over de opleiding ESP sportfysiotherapie


Crafta opleidingen

Onze CRANIO faciale therapie Academy (CRAFTA®) basiscursus bestaat uit drie modules over functionele (neuro)anatomie van de hoofd-, nek- en gezichtsregio. Je update jouw kennis over pathobiologische mechanismen van hoofd- en gezichtspijn en leert functioneel differentiaal diagnosticeren tussen de neurale en craniomandibulaire faciale regio.

Tijdens de cursus stel je de geleerde stof ter discussie aan de hand van patiëntenvoorstellingen en oefen je de behandeling en management van de besproken klinische patronen.

Meer informatie over de CRAFTA opleidingen


Manuele therapie Maitland 2.0

In de praktijk moet je als (manueel) therapeut dagelijks beslissen of de beschikbare evidentie en de aanwezige therapeutische richtlijnen van toepassing zijn voor jouw individuele patiënt. Tijdens de opleiding Maitland 2.0 Manuele Therapie IMTA verdiep je je in klinische vaardigheden waarbij je rekening houdt met de best beschikbare evidence-based practices van dit moment. Je leert arthrogene, myogene, neurodynamische onderzoeks- en behandelingstechnieken en plaatst deze binnen de context van het fysiotherapeutisch behandelingsspectrum.

In september 2021 start de 2 jaar en 4 maanden durende opleiding Maitland 2.0 waarbij naast reguliere onderwijsvormen ook “Blended Learning” en het volgen van miniclinics centraal staan.

Meer over de Maitland opleiding


Jaaroverzicht 2020

Onze website is altijd up-to-date met al onze opleidingen, cursussen en masterclasses. Wil je een compleet overzicht van de Physio Education & Science agenda voor het najaar 2020 en het voorjaar 2021?

Bekijk het jaar overzicht van opleidingen, cursussen en masterclasses


Physio Education & Science nieuwsbrief

Iedere maand verschijnt onze nieuwsbrief met hierin informatie over het actuele scholingsaanbod. Daarnaast bestaat de nieuwsbrief o.a. uit een wetenschappelijke update, tips & weetjes. Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief onderaan op onze website.