Nexus en de AVG

Vanaf 25 mei is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ook in Nederland van kracht. De AVG vervangt dan de oude wet bescherming persoonsgegevens (WBP). Zoals de meeste bedrijven in Nederland is ook Nexus opleidingsinstituut de afgelopen weken en maanden bezig geweest om te inventariseren welke persoonsgegevens met welk doel verzameld worden, hoe de toestemming van betrokkenen gedocumenteerd wordt en hoe de beveiliging van die persoonsgegevens geregeld is.

Zo vind je nu op de Nexus website naast de algemene voorwaarden ook een privacy policy en zul je bij aanmelding voor een onderwijsactiviteit ook een vinkje moeten plaatsen bij “gelezen en akkoord met de privacy policy”. Wij hebben de controle van je persoonsgegevens zoals je die via de website aan ons verstrekt aangepast. Daarnaast hebben we verwerkersovereenkomsten gesloten met bijvoorbeeld de website hosting partij, het accountantskantoor maar ook de toepassing waarmee wij onze nieuwsbrieven maken.

Wij hebben ook besloten deze geupdate privacy verklaring niet standaard weer te versturen. Ook willen wij iedereen nog een keer attenderen op onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt maandelijks. Je kunt je inschrijven voor deze nieuwsbrief via ons opt-in formulier op de startpagina. Betalende klanten ontvangen automatisch de Nexus nieuwsbrief (zoals tijdens de aanmeldprocedure is uitgelegd). Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen kun je in de footer (onderin) van elke Nexus nieuwsbrief opteren voor “unsubscribe”. Je wordt dan automatisch en permanent uit de verzendlijst verwijdert.

Voor het gebruik van fotomateriaal gemaakt tijdens onderwijsactiviteiten vragen we vanaf heden expliciet toestemming van alle deelnemers. De algemene voorwaarden zijn aangevuld daar waar het gaat om geheimhouding. Geheimhouding van informatie die je als deelnemer bijvoorbeeld te weten komt over de gezondheidstoestand van je medecursisten maar ook mogelijkerwijs patiƫnten die in het onderwijs participeren. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend maar door de nieuwe wet met verscherpte eisen en ook sancties is het wel allemaal duidelijker en explicieter geregeld.

Mocht je verdere vragen hebben over de omgang met persoonsgegevens bij Nexus kun je altijd contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *